Triangeldramat i The Twilight Saga

Hej!

Igår hann jag inte uppdatera, eftersom jag har ganska mycket läxor, prov och inlämningar just nu. Så istället skrev jag färdigt min beskrivning av Bella, Edward och Jacobs förhållanden. Eller det är väl egentligen en sammanfattning av The Twilight Saga. Jag tänkte lägga upp den nu, och då varnar jag för KRAFTIGA SPOILERS!!!

 


 

Triangeldramat i The Twilight Saga

Bella Swan är 17 år när hon flyttar till Forks, Washington. På skolan träffar hon Edward Cullen, en märklig skönhet. Bella upptäcker senare att Edward och resten av hans familj är vampyrer. De är egentligen inte släkt, i hans familj, de utger sig bara för att vara fem adoptivsyskon.
Bella och Edward blir hopplöst förälskade, men samtidigt vill inte Edward att Bella ska få detta öde. Han vill att hon ska leva ett vanligt, mänskligt liv.

Bella är extremt klumpig, och Edward känner att han måste skydda henne. På hennes 18-årsfest råkar hon skära sig på omslagspappret och Jasper, Edwards ena bror, attackerar henne. Edward bestämmer att han och hans familj ska lämna Forks. Bella blir deprimerad ända tills hon bestämmer sig för att uppsöka barndomsvännen Jacob Black. Jacob och Bella blir bästa vänner, men Bella påminns ständigt om att Edward inte är där. Man kan väl  inte direkt säga att det blir bättre av att Jacob är en varulv.

Efter en händelse tror Edward att Bella är död, och uppsöker Volturiklanen i Volterra, Italien. Utan Bella vill inte Edward leva längre, och Volturi är de enda som kan gå med på att döda honom. Edwards syster Alice och Bella åker till Italien för att stoppa honom. De hinner precis fram i tid, och åker så småningom tillbaka till Forks.

Men Jacob har blivit mer än en vän för Bella, utan att hon själv har insett det. Och problemet är inte bara att hon slits mellan Edward och Jacob, utan vampyrer och varulvar är naturliga fiender. Edward och Jacob är vad man skulle kunna kalla rivaler, men när ett gemensamt hot kommer till Forks tvingas varulvarna och vampyrerna att bilda en allians. Men det gör inte Jacob och Edward till bättre vänner.

Bella vill gärna bli en vampyr, det är hennes högsta önskan. Eftersom vampyrer lever i evighet skulle hon alltid få vara med Edward. Edward ha sagt att han förändrar henne om hon gifter sig med honom. När Jacob får reda på att de ska gifta sig lämnar han Forks och La Push, där han bor, i vargform. Han har inga planer på att återvända...

Tillsammans med Jacobs vänner oroar sig Bella för Jacob, men hon försöker att inte tänka på honom. Hon lyckas ganska bra eftersom hon har annat att tänka på, nämligen bröllopsplaner.
Bröllopet går i princip som planerat, bortsett ifrån ett oväntat besök från Jacob.
Smekmånaden utspelar sig på Isle Esme, en ö utanför Rio de Janeiro tillägnad Esme, Edwards adoptivmamma. Edward har lovat Bella att förändra henne nu, men tyvärr händer det ingen trodde var möjligt. Bella blir gravid.
Edward vill att hon ska ta bort den, som han kallar barnet, eftersom det förmodligen kommer att döda henne. Men Bella vägrar, och tar hjälp av Rosalie, Edwards andra syster som själv alltid velat ha ett barn. Vampyrbarnet är som sagt livsfarligt för Bella, men Rosalie fungerar som Bellas livvakt och hindrar alla som vill ta ut den.

Omkring en månad efter bröllopet föds Renesmee Carlie Cullen. För att Bella ska överleva födseln måste hon förändras, och så fort Renesmee är ute biter Edward henne.
Tre dagar senare vaknar Bella upp, nu med röda ögon. Hon älskar inte Jacob på samma sätt som förut, men hennes kärlek till Edward är starkare än någonsin.

Som sagt så föds Renesmee efter cirka en månad, vilket är ganska ovanligt. Men Renesmee är inte så vanlig, ganska unik faktiskt. Hon är en blandning mellan vampyr och människa, en blandning mellan Edward och Bella. Hon fortsätter att växa fort, men hon kommer att stanna i växten när hon är i ca 18-års åldern.

Renesmee hittar också en själsfrände, precis som sin mamma, men den här själsfränden är mer än en själsfrände. Det är inte jorden som håller dem nere, utan det är de som håller fast i varandra. Jacob och Renesmee.

”Och så levde de lyckliga i alla sina dagar...”, det har man ju hört förut. Men i The Twilight Saga passar det faktiskt! Eller ännu bättre:
”Och så levde de lyckliga i all evighet.”

Stephenie Meyer har skrivit böckerna Twilight, New Moon, Eclipse och Breaking Dawn om Bella, Edward och Jacob. Läs gärna hela historien! Det här är en rough cut, och det avslöjar hela spänningen, men jag rekommenderar ändå att man läser dem!

 


 

Jag vill gärna ha tips på vilka bilder jag kan ha till, skriv gärna vad ni tycker!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Remember Me?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0